Хиляди граждани на Боливия излязоха по улиците на латиноамериканската държава, за

...
Хиляди граждани на Боливия излязоха по улиците на латиноамериканската държава, за
Коментари Харесай

Протести в Боливия срещу Моралес

Хиляди жители на Боливия излязоха по улиците на латиноамериканската страна, за да протестират против новите опити на президента Ево Моралес да почисти пътя си към четвърти мандат през 2019 година, оповестява Ройтерс, представен от news.bg 

Моралес загуби при започване на 2016 година, когато 51% от боливийците отхвърлиха на референдум предложението му за смяна в конституцията, обвързвана с мандата на президента на страната. 

Но през септември Движението за социализъм на Моралес изиска най-висшата правосъдна инстанция да анулира законовите ограничавания, които не разрешават безсрочно ръководство, аргументирайки се, че са в нарушение на човешките права.

Носейки лозунги като " Боливия сподели: " Не " и развявайки флага на Боливия , протестиращите оповестиха, че Моралес желае да укрепи властта си като венецуелския водач Николас Мадуро, който е обсъждан като деспот от опозицията.

Самият Моралес неведнъж декларира, че на драго сърце би се отказал от ръководството, само че поддръжниците му настоявали да остане на власт.

Конституционният съд на Боливия ще реши по настояването на партията на президента до декември или ще удължи периода. 

 Снимка 317163

Протести се организираха в най-големия град Санта Крус и в районните столици на страната.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР